Verzekeringen, beleggen & lenen

Advies op maat voor particulieren, zelfstandigen en KMO's

Schade

Wat te doen?

Licht ons onmiddellijk in

Wanneer er u een derde materiƫle of lichamelijke schade bezorgt licht u ons best zo snel mogelijk in. Ook wanneer iemand u naar aanleiding van een schade of geschil aanspreekt. Niet wachten tot u voor de rechtbank gedagvaard wordt. Het heeft geen belang of de derde of de tegenpartij op dat moment al dan niet gekend is. Indien u bijvoorbeeld het slachtoffer van een diefstal bent, dan moet u de diefstal niet enkel snel aan de politie, maar ook aan ons melden. Indien nodig zullen onmiddellijk uw rechtsbijstandsverzekering aanspreken. Wacht dus zeker niet met het melden van de diefstal tot de daders gevonden zijn of voor de rechtbank moeten verschijnen.

Beschrijf kort en duidelijk uw probleem

Wij zijn uitstekend geplaatst om u nader te informeren in welke mate u op uw rechtsbijstandpolis beroep kunt doen. We zullen u adviseren en direct actie ondernemen om samen voluit uw belangen te verdedigen. Geef ons een korte en duidelijke beschrijving van uw probleem. Bezorg ons alle documenten die nuttig kunnen zijn bij de behandeling van uw dossier, alsook bij de beoordeling van de schade of het geschil.

Welke documenten zijn nuttig?

  • Attest m.b.t. de neerlegging van de klacht bij de politie
  • Foto’s van de schade aan uw roerende of onroerende goederen
  • Prijsbestek van uw hersteller: autodealer, aannemer, loodgieter
  • Een kopie van de briefwisseling en e-mails tussen u en de tegenpartij
  • Naam en adres van de tegenpartij
  • Een kopie van de ingebrekestelling die de tegenpartij u stuurde.

Zorg dat de tegenpartij handtekent. Als de tegenpartij gekend is zijn volgende zaken onmisbaar:

  • Polis
  • Verzekeringsmaatschappij
  • Handtekening

Opteer eerst voor een minnelijke regeling

Wenst u een advocaat onder de arm te nemen? Contacteer ons eerst! Het recht op de tussenkomst van een advocaat is beperkt tot de gerechtelijke fase van de geschillenbeslechting. In een eerste fase staat een gespecialiseerd team ter beschikking om uw belangen optimaal te verdedigen. Dit team weet vaak in uw belang een zaak snel en efficiƫnt te regelen zonder de tussenkomst van een rechtbank. Het is dus zeker niet steeds nodig een advocaat in te schakelen of te procederen. Integendeel, het overgrote gedeelte van de geschillen worden minnelijk opgelost. Zo wordt vermeden dat uw dossier in de gerechtelijke file belandt.

Vraag ons advies over keuze van advocaat

Uiteraard zijn er ook dossiers die enkel gerechtelijk kunnen beslecht worden. In dit geval heeft u het recht om zelf een advocaat te kiezen. Voor een particulier is dit moeilijk. Zonder praktische ervaring moet hij immers uit 15.000 Belgische advocaten een geschikte raadsman kiezen. Indien u zelf geen kennis of ervaring heeft, dan helpen wij u graag uw recht op vrije keuze van advocaat verstandig in te vullen.

Top